Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

XP 'R'epair Installation Hangs Installing Devices


  • Please log in to reply

#1
BuffaloDave

BuffaloDave

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 3 posts
What I know at this point:

Earlier today the system was infected with psguard.
Removal with ewido & spybot seemed to be going okay.
Spybot reported being unable to remove a few files due to files in use and asked to run again on startup. Chose okay.

Since then the system will not start up, gets to 'Welcome' screen & hangs.
Booting into Safe Mode results in an hour glass when the cursor is over the start button. Double clicking or right clicking an icon doesn't do anything.

Attempting a repair installation which proceeded to 'installing devices' 35 minutes to go and the system is once again hung.

I would appreciate any suggestions on this one . . .

Thanks!
  • 0

Advertisements


#2
Retired Tech

Retired Tech

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 20,563 posts
See if the last one, Windows Installation Cd to repair the current installation, which does not use the recovery console and leaves settings and data alone

http://www.theelderg..._windows_xp.htm
  • 0

#3
BuffaloDave

BuffaloDave

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 3 posts
Thanks Keith,

I've tried the repair existing installation a couple times now. It reaches the installing windows level with 39 minutes to go, works down to 35 minutes and hangs up there during the installing devices.

It may be time to do a clean install . . . . .
  • 0

#4
Retired Tech

Retired Tech

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 20,563 posts
On the left there are number of things for clean install

http://www.theeldergeek.com/
  • 0

#5
embo20910

embo20910

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 2 posts
I'm having the exact same problem: Doing a XP Repair installation hangs at "Installing Devices", 35 minutes remaining.

Did you find a solution, or did you have to resort to a clean install?

Thanks for any help...
  • 0

#6
BuffaloDave

BuffaloDave

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 3 posts
I did an 'over the top' install which didn't hang at 35 minutes but still left remnants of the psguard. So I wiped the disk clean & took it from the top.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP