Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Frontpage 2003 photo album


  • Please log in to reply

#1
prncess20

prncess20

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 39 posts
Hi everyone,
this might be a really dumb question, but i made a photo album via the template provided within frontpage 2003, but afte ri inserted all the pictures and captions i can't save it. i get this error message:
"to save this page and photo gallery open a frontpage based web site and save the page to that site"

please help. its drivign me nuts.

i dont want to loose hours of work.
  • 0

Advertisements


#2
ditto

ditto

    - i pwn n00bs -

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,260 posts
Hello,

Try starting out with a blank new page and going to Insert->Picture->New Photo Gallery..

It sounds like you are using the template and not doing this...

good luck,
ditto
  • 0

#3
prncess20

prncess20

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 39 posts

Hello,

Try starting out with a blank new page and going to Insert->Picture->New Photo Gallery..

It sounds like you are using the template and not doing this...

good luck,
ditto

View Post


Okay so i got the pictures all ready and get to go. But here is the problem. i uploaded them onto the server but i can't see the forward and back buttons. There is just this one long string of photos. I used slideshow.... Here is the link: http://www1.uop.edu/...0site/index.htm

what did i do wrong?
  • 0

#4
ditto

ditto

    - i pwn n00bs -

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,260 posts
look at it in Internet Explorer.

i tried firefox and showed no next arrows, but in Internet explorer i could see them.

i would recommend using a lighter color background than black because it may be hard to see the arrows.
  • 0

#5
prncess20

prncess20

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 39 posts

look at it in Internet Explorer.

i tried firefox and showed no next arrows, but in Internet explorer i could see them.

i would recommend using a lighter color background than black because it may be hard to see the arrows.

View Post


right. that is my problem. i can't see the next arrows, but there is this big long strip of 31 pictures in netscape. why?

in IE it looks fine.
  • 0

#6
prncess20

prncess20

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 39 posts

right. that is my problem. i can't see the next arrows, but there is this big long strip of 31 pictures in netscape. why?

in IE it looks fine.

View Post


alright i fixed the background color....same problem....the next buttons don't show up.
http://www1.uop.edu/...a/index2new.htm
  • 0

#7
ditto

ditto

    - i pwn n00bs -

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,260 posts
im not really sure whyy it is like that. Of course a microsoft program will be best compatible with another microsoft program. Hence Microsoft Frontpage to Microsoft Internet Explorer.
  • 0

#8
tash

tash

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 2 posts
hey,
I am having the same problem (not being able to save with that same stupid message.). I tried to do a new page as you suggested but it did the same crap. Its saving the photo gallery automatically in the Frontpage temp files. I tried to move the temp files manually in order to save it but it wont work.. HELP!
  • 0

#9
tash

tash

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 2 posts
so i found a way to get a photoalbum by using the "personal page" template in Frontpage and it makes the photogallery folder its supposed to and i can save and all, BUT if i make any changes (like trying to put in my own pictures or even changing the layout) it automatically changes the code back to the temporary folder and wont let me save. Im going crazy.....
  • 0

#10
prncess20

prncess20

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 39 posts

so i found a way to get a photoalbum by using the "personal page" template in Frontpage and it makes the photogallery folder its supposed to and i can save and all, BUT if i make any changes (like trying to put in my own pictures or even changing the layout) it automatically changes the code back to the temporary folder and wont let me save.  Im going crazy.....

View Post


i found a way to slove the problem.

if you view your photo page in IE...it works fine. but in mozilla or netscape...it persists.
  • 0

#11
-=Rosco=-

-=Rosco=-

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 10 posts

Hi everyone,
this might be a really dumb question, but i made a photo album via the template provided within frontpage 2003, but afte ri inserted all the pictures and captions i can't save it. i get this error message:
"to save this page and photo gallery open a frontpage based web site and save the page to that site"

please help. its drivign me nuts.

i dont want to loose hours of work.

View Post


A quick fix for this is to start a blank page and save it in My Documents >> My Sites (Frontpage generates this folder by default), after that you will be able to save it. Just for future reference. Hope it helps. :tazz:
  • 0

#12
s3r

s3r

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
ok.. ive tried everything, ive tried all the advice that was given but i still end up with the same error message 'To save this page and photo gallery, open a Frontpage based web site, and save the page to that site'

Help!!!

step by step can someone explain to me.. pleaseeeeeeeeeeeee

thanks
  • 0

#13
bdlt

bdlt

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 875 posts
here's a successful step by step sequence for saving a photo gallery using FP2003:

start>programs>FP>file>open web>on new_page_x.htm ... insert>picture>new photo gallery>add>select image>ok>save>ok

if this sequence does not work, then there might be hijack issue.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP