Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Device Manager not listing COM port


  • Please log in to reply

#1
AuntTara

AuntTara

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 4 posts
Modem did work a few months ago, but since using Cable Modem have not had the chance to use. However, went to use fax machine & was getting error. I have tested the modem and it's fine, but then I found in the device manager, that it's not even listing the COM port - only LPT1. I think that's the problem, but don't know how to fix. Any help would be appreciated. Thank you
  • 0

Advertisements


#2
Fenor

Fenor

    Trusted Tech

  • Retired Staff
  • 5,236 posts
Try going into the CONTROL PANEL and double-clicking on ADD NEW HARDWARE and see if it will detect the COM ports for you.
  • 0

#3
AuntTara

AuntTara

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 4 posts
That did not work. I also tried to ADD a port, which it did - COM4, but it didn't work. When I tried to change it to COM3(which the modem denotes it's using) I get the message that it's already in use. When I do a diagnositic and query the modem, it says the port could not be opened - this may be a hardware conflict. However, I checked all that & there is no conflict that I can see. I can't seem to figure out why it's not being recognized. Still need assistance if you can provide. Thank you
  • 0

#4
Fenor

Fenor

    Trusted Tech

  • Retired Staff
  • 5,236 posts
Try uninstalling and then reinstalling your modem.

Edited by Fenor, 27 September 2005 - 08:06 PM.

  • 0

#5
AuntTara

AuntTara

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 4 posts
Still doesn't recognize the port. After doing a 'query' on the modem, I viewed the log & it notes the following:
09-28-2005 10:23:15.719 - Opening the modem device failed with error 000005aa
  • 0

#6
gerryf

gerryf

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 11,365 posts
Windows XP will not list the com port typically since it is a virtual port....resintall the modem driver
  • 0

#7
AuntTara

AuntTara

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 4 posts
Re-installed driver - Still get same error message as noted above.
  • 0

#8
Banyula

Banyula

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts
I have exactly the same problem since SP2 was installed. I dont want to roll back to the previous SP1, so I wonder if you found a solution to this.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP