Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

No Video in Windows Media Player ?


  • Please log in to reply

#1
seattle2005er

seattle2005er

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 77 posts
When I play a file in Windows Media Player , there is no image, but only sound . I'm in 1024 x 768 with Color Quality of 16 bit . But when I turn the bits to 24, the image appears but really laggy. I remember I had the same problem and forgot how I resolved it, but remember it finally worked on 16 bit mode. But right now, nothing appears. Please help.
  • 0

Advertisements


#2
Retired Tech

Retired Tech

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 20,563 posts
This is from a previous post from you

yea heres a weird thing. The videos play fine in winamp....but not in wmp

If this is still the case, play them in Winamp unless there is a particular need to use Media Player
  • 0

#3
seattle2005er

seattle2005er

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 77 posts
well they do play with Winamp, but once again, when i go to full screen mode, everything lags, even in kind of big screen mode it lags. So media player is the best, worked before, now I just dont know how to fix it.
  • 0

#4
Retired Tech

Retired Tech

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 20,563 posts
Did you click tools, performance, then reduce video acceleration

Has the graphics card got an option to reduce video acceleration
  • 0

#5
seattle2005er

seattle2005er

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 77 posts
no that didn't really help, though at the lowest acceleration , it showed the image, but still laggy. No idea what to do
  • 0

#6
Retired Tech

Retired Tech

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 20,563 posts
What RAM have you got (amount), is there room on the drive

Is the drive defragmented
  • 0

#7
seattle2005er

seattle2005er

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 77 posts
i have 320 MB of RAM . I dont know if the drive is defragmented
  • 0

#8
Retired Tech

Retired Tech

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 20,563 posts
Click start, all programmes, accessories, system tools, disc defragmenter
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP