Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

LAN limited or no connectivity


  • Please log in to reply

#16
SpaceCowboy706

SpaceCowboy706

    Trusted Tech

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,175 posts
your doing the ipconfig wrong.....


your doing it this way:

Start
Run
IPCONFIG and then you hit enter

that way is wrong

do it this way

Start
Run
cmd and now hit the "OK" button
this will bring up the DOS Command screen
now type in ipconfig and hit enter
copy the results back in here
  • 0

Advertisements


#17
kris74745

kris74745

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 107 posts
Okay...that was the problem. Sorry... I didn't know how to use it :tazz: Here are the results:

Ethernet adapter Local Area Connection :

Connection - specific DNS suffix

I.P. Address 0.0.0.0

Subnet Mask 0.0.0.0

Default Gateway

PPP adapter SBC Yahoo! DSL Connection:

Connection-specific DNS Suffix

I.P. Address 68.89.238.159

Subnet Mask 255.255.255.255

Default Gateway 68.89.238.159

That's it!

Thanks, Kristi
  • 1

#18
SpaceCowboy706

SpaceCowboy706

    Trusted Tech

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,175 posts
Perform these steps:

Start
Run
CMD and hit the "OK" button
Type in ipconfig /release and hit enter
Type in ipconfig /renew and hit enter
copy the results back here
  • 0

#19
kris74745

kris74745

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 107 posts
Hey there!

I will do this as soon as I get home...Thanks for the help!

Kristi :tazz:
  • 0

#20
SpaceCowboy706

SpaceCowboy706

    Trusted Tech

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,175 posts
logging off.. bedtime... wil be on tomorrow afternoon
  • 0

#21
kris74745

kris74745

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 107 posts
After ipconfig/release:

IP address for adapter Local Area Connection has already been released.

When I type ipconfig/renew and hit enter, nothing happens...I can't even type exit.

Thanks and goodnight!

Kristi :tazz:
  • 0

#22
SpaceCowboy706

SpaceCowboy706

    Trusted Tech

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,175 posts
Both of your ethernet cards are not acting correctly so there is either something wrong with them, they are configured incorrectly, or they have bad drivers.

Do you still have the CD that came with your DLink ethernet card?
  • 0

#23
kris74745

kris74745

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 107 posts
Would that be the first SBC DSL CD? The Dlink was in that box.
  • 0

#24
SpaceCowboy706

SpaceCowboy706

    Trusted Tech

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,175 posts
Lets try upgrading the drivers instead of using the CD. Here is the FTP Link for the DLink DFE530TX. Please download these files:

dfe530TX_driver_10152001.exe
dfe530TX_driver_101601.exe

From this Location:

ftp://ftp.dlink.com/NIC/dfe530tx/Driver/

Before installing either of the two files please go to this location:


ftp://ftp.dlink.com/NIC/dfe530tx/QIG/

and download these intructions and read them carefully before RE-installing:


DFE-530TX.txt

The Manual for the Card

dfe530tx_manual_020905.pdf or .zip whichever you prefer

can also be found here, if needed for more install instructions:

ftp://ftp.dlink.com/NIC/dfe530tx/Manual/

After reinstalling the drivers for the card, or reinstalling the card itself perform tyhe following steps to try and renew and release the IP again.

Start
Run
CMD and hit the "OK" button
Type in... ipconfig /release ...and hit enter
Type in... ipconfig /renew ...and hit enter

copy the results back here
  • 0

#25
kris74745

kris74745

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 107 posts
I tried reinstalling the driver and upgrading. I still have the same problem. After trying ipconfig/renew it says an error occurred while renewing interface local area connection: Unable to contact your DHCP server. Request has timed out.

One other thing I noticed while in the device manager, there was a yellow sign over PCI simple communications controller. It says the drivers are not installed when I look at the properties. I don't know if this has anything to do with this or not.

Let me know what is next!

Thank you,

Kristi
  • 0

Advertisements


#26
SpaceCowboy706

SpaceCowboy706

    Trusted Tech

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,175 posts
you did not install the drivers correctly for the device. go back to the yellow sign and right click on it and select uninstall. restart your computer then go through the loading driver process again. This time when it askes for the file location select the cd drive then insert the dsl disks one by one until it finds the right drivers. If it dsoes not find them then post back.
  • 0

#27
Samm

Samm

    Trusted Tech

  • Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3,476 posts
Hi Kristi

Can you try this please :
Go to Start->Run and type CMD <enter> This will open the DOS screen.
At the dos prompt, type : ipconfig /all <enter>

You should now get the info for both NIC cards without it vanishing straight away. Let us know what it says.
  • 0

#28
kris74745

kris74745

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 107 posts
Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
© Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Documents and Settings\Kristi>ipconfig/all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : home-imce41l7zp
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection 8:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : D-Link DFE-530TX+ PCI Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-40-05-81-38-81
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Autoconfiguration IP Address. . . : 169.254.112.109
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . :

PPP adapter SBC Yahoo! DSL Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : WAN (PPP/SLIP) Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-53-45-00-00-00
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : No
IP Address. . . . . . . . . . . . : 70.248.214.70
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255
Default Gateway . . . . . . . . . : 70.248.214.70
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 68.94.156.1
68.94.157.1

C:\Documents and Settings\Kristi>
  • 0

#29
SpaceCowboy706

SpaceCowboy706

    Trusted Tech

  • Member
  • PipPipPipPip
  • 1,175 posts
Samm,

As far as I can tell the The PPP Adapter is working (has good 70.xxx IP), but the Dlink is not because the drivers aren't loaded correctly (169.xx IP). I have already posted the link for kristi to download and update with the newest drivers and that didn't work either. She has to be either loading the drivers incorrectly, not using the Windows OS when it asks for it, or the dang card is just bad. I appreciate your help. :tazz:

I have even attempted locating the card from here at my Pc and I cant see it. I can see the PPP though if that helps any.

PSS.. Kristi, you may want to do the IPCONFIG /ALL with just the Ethernet attahced to the DLink and not the PPP adapter /VIA

Edited by SpaceCowboy706, 04 December 2005 - 08:08 PM.

  • 0

#30
kris74745

kris74745

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 107 posts
Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
© Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Documents and Settings\Kristi>ipconfig/all



Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : home-imce41l7zp
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection 9:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : D-Link DFE-530TX+ PCI Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-40-05-81-38-81
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IP Address. . . . . . . . . . . . : 0.0.0.0
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 0.0.0.0
Default Gateway . . . . . . . . . :
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 255.255.255.255

C:\Documents and Settings\Kristi>


I don't know if this is what you were needing, but let me know!

Thanks,
Kristi
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP