Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

IE6 Slow Page Load


  • Please log in to reply

#1
billpl

billpl

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 3 posts
Hey all,

I'm running Windows XP Pro and connect to the Internet via DSL. Lately when I first click on my IE icon it is taking much longer to open than previously (20+ seconds or so).

When following links on pages, etc. the page load time seems just fine - it's only when I go on that first time.

I've created a shortcut that opens a blank page to no avail, cleaned out temp internet files, ran my SpySweeper and AdAware for tracking cookies, but nothing helps.

Can anyone offer any additional suggestions out there?

Thanks
  • 0

Advertisements


#2
billpl

billpl

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 3 posts
Well - it appears I've solved my own problem. :tazz:

I went in to msconfig and turned off my SpySweeper from starting on system startup and lo and behold my IE comes right up like it should.

For whatever reason apparently it affects the time IE takes to start up the first time (something being checked out during that first start up)? :

I'm planning to leave SpySweeper off and just manually run my sweeps on a regular basis.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP