Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Glitchy Audio and Video


  • Please log in to reply

#1
†Gladiator†

†Gladiator†

    Member

  • Member
  • PipPipPip
  • 321 posts
I have had this problem before with this computer so i formatted and reintalled windows and things were back to normal for 1 month. Now the problem is back again occasionally the sound and video will get extremely jumpy. In every program.... even the system sounds i reboot and things might go back to normal for a while.
Everything else runs fine except for the sound and video. I have tried all the software fixes and nothing works... so could it be a hardware issue?

My specs:
Asus P4P800 e deluxe (onboard sound)
Pentium IV socket 478 3.0 ghz
2Gigs of RAM
ATI AIW 9800pro
Antec Sonata II with 450 Watt PSU
  • 0

Advertisements


#2
dsenette

dsenette

    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,019 posts
  • MVP
have you updated your video card drivers?

can you check in system information (start > programs > accessories> system tools) and see what amount of ram is reported?

open task manager and go to the preformance tab....how much memory is listed there?

could y ou give the specs of the ram? (make model size)
  • 0

#3
†Gladiator†

†Gladiator†

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 321 posts
Driver is ATI CCC 5.13
Ram reported is 2 gigs

Device Description
DIMM1: Kingston K

OCZDevice Description
DIMM3: OCZ OCZ400512V25

Device Description
DIMM2: Samsung M3 68L6423ETM-CCC

Device Description
DIMM4: Samsung M3 68L6423ETM-CCC

512 each

Only weird part is that all of my the mems except for OCZ are running at
3.0-3-3-8
OCZ running at 2.5-4-4-8

400mhz but that's cause i set it manually if i let the mobo autoset the run at 333mhz but all the ram are ddr 400 pc 3200
  • 0

#4
†Gladiator†

†Gladiator†

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 321 posts
Oh and the board is a dual channel structure but i don't have dual channel installed i was told that it was ok....
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP