Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

PC Freezing in AVG, Spyware etc.


  • Please log in to reply

#1
WendyH

WendyH

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 27 posts
Hi,
My problem is that when I try to run AVG or any Spyware program the PC freezes.
Metallica has sent me here from this forum ..

http://www.geekstogo...showtopic=96691

Where he has kindly tried to help.
  • 0

Advertisements


#2
dsenette

dsenette

    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,019 posts
  • MVP

Hi again,

This morning before work I ran the AVG several times because you can re-start it from where it froze.

In the Events Viewer (Application) these 3 things are repeated in that time.

Avg7updSvc event 1

AvgEms event 1

SecurityCenter event 1800

Think it froze about 10 times and I never did get time to finish the scan


In Events veiwer (Security)

This is repeated

SYSTEM
LOCAL SERVICE
LOCAL SERVICE
LOCAL SERVICE
LOCAL SERVICE
ANONYMOUS LOGON
NETWORK SERVICE

could you give the full detail of these error messages
  • 0

#3
WendyH

WendyH

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 27 posts
:) Hi dsenette,

Sorry about this but I'm not very good at this techinical stuff :tazz:

I think you will have to give me step by step instructions :)

What are the Errors messages we are talking about and where will I find full details :)
  • 0

#4
dsenette

dsenette

    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,019 posts
  • MVP
start > run, type
eventvwr.msc
<enter>

Look under systems and applications for items with red Xs that happened at the SAME time as your problem...list them here.

when you find those errors in the list...double click them..it will open up the full details of the error message...copy that info into your next post


when you
  • 0

#5
WendyH

WendyH

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 27 posts
Hi,

I have no red X in todays running of AVG which kept freezing.

But yesterday when doing the instructions from Metallica I have found these 9 red X if they are any help.


Event Type: Error
Event Source: DCOM
Event Category: None
Event ID: 10005
Date: 19/02/2006
Time: 13:00:05
User: FRED\Wendy
Computer: FRED
Description:
DCOM got error "This service cannot be started in Safe Mode " attempting to start the service netman with arguments "" in order to run the server:
{BA126AE5-2166-11D1-B1D0-00805FC1270E}

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft....link/events.asp.

Event Type: Error
Event Source: DCOM
Event Category: None
Event ID: 10005
Date: 19/02/2006
Time: 13:00:08
User: NT AUTHORITY\SYSTEM
Computer: FRED
Description:
DCOM got error "This service cannot be started in Safe Mode " attempting to start the service EventSystem with arguments "" in order to run the server:
{1BE1F766-5536-11D1-B726-00C04FB926AF}

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft....link/events.asp.

Event Type: Error
Event Source: Service Control Manager
Event Category: None
Event ID: 7001
Date: 19/02/2006
Time: 13:00:52
User: N/A
Computer: FRED
Description:
The DHCP Client service depends on the NetBios over Tcpip service which failed to start because of the following error:
A device attached to the system is not functioning.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft....link/events.asp.

Event Type: Error
Event Source: Service Control Manager
Event Category: None
Event ID: 7001
Date: 19/02/2006
Time: 13:00:52
User: N/A
Computer: FRED
Description:
The DNS Client service depends on the TCP/IP Protocol Driver service which failed to start because of the following error:
A device attached to the system is not functioning.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft....link/events.asp.

Event Type: Error
Event Source: Service Control Manager
Event Category: None
Event ID: 7001
Date: 19/02/2006
Time: 13:00:52
User: N/A
Computer: FRED
Description:
The TCP/IP NetBIOS Helper service depends on the AFD Networking Support Environment service which failed to start because of the following error:
A device attached to the system is not functioning.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft....link/events.asp.

Event Type: Error
Event Source: Service Control Manager
Event Category: None
Event ID: 7001
Date: 19/02/2006
Time: 13:00:52
User: N/A
Computer: FRED
Description:
The IPSEC Services service depends on the IPSEC driver service which failed to start because of the following error:
A device attached to the system is not functioning.

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft....link/events.asp.

Event Type: Error
Event Source: Service Control Manager
Event Category: None
Event ID: 7026
Date: 19/02/2006
Time: 13:00:52
User: N/A
Computer: FRED
Description:
The following boot-start or system-start driver(s) failed to load:
AFD
Avg7Core
Avg7RsW
Avg7RsXP
Fips
intelppm
IPSec
MRxSmb
NetBIOS
NetBT
NPPTNT2
prodrv06
RasAcd
Rdbss
Tcpip
WS2IFSL

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft....link/events.asp.


Event Type: Error
Event Source: DCOM
Event Category: None
Event ID: 10005
Date: 19/02/2006
Time: 13:06:34
User: FRED\Wendy
Computer: FRED
Description:
DCOM got error "This service cannot be started in Safe Mode " attempting to start the service StiSvc with arguments "" in order to run the server:
{A1F4E726-8CF1-11D1-BF92-0060081ED811}

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft....link/events.asp.

Event Type: Error
Event Source: DCOM
Event Category: None
Event ID: 10005
Date: 19/02/2006
Time: 13:07:16
User: NT AUTHORITY\SYSTEM
Computer: FRED
Description:
DCOM got error "This service cannot be started in Safe Mode " attempting to start the service EventSystem with arguments "" in order to run the server:
{1BE1F766-5536-11D1-B726-00C04FB926AF}

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft....link/events.asp.



Wendy.
  • 0

#6
dsenette

dsenette

    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,019 posts
  • MVP
right click on my computer > manage > device manager....any yellow ? or !
  • 0

#7
WendyH

WendyH

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 27 posts
one !

C-Media AC97 Audio Device
  • 0

#8
dsenette

dsenette

    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,019 posts
  • MVP
that wasn't what i was hoping for.....

do you still have all of the installers for the antispyware programs taht you have..and the anti virus programs?

if so....can you uninstall ALL of them...and stay off the internet...

then reinstall them one by one....like

reinstall adaware and run it...if it works...uninstall it and try the next one...like spybot or whatever you have...if it works uninstall and then install the next...if any of them don't work...(i.e. freeze during a scan) uninstall it and move on....save AVG for last
  • 0

#9
WendyH

WendyH

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 27 posts
Hi,

Well here's what happened ..........

uninstalled Ad-aware, Spybot and AVG

installed Ad-ware started it at 14.20 Froze at 14.29 (restarted the PC at the wall) uninstalled it.

installed Spybot started it at 14.38 Froze at 14.40 (restarted the PC at the wall) uninstalled it.

Installed AVG started it at 14.58 Froze at 14.58 (restart the PC at the wall )

I know you said stay off the internet but being broadband after starting the PC up after freezing the MSN messanger comes in. :tazz:
  • 0

#10
dsenette

dsenette

    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,019 posts
  • MVP
well...that's ok...just as long as you're not browsing around...

this is gonna take us a little while to figure out...

http://www.memtest.o...1.65.floppy.zip download that....unzip it to a folder on your desktop named memtest...then put a floppy in the drive (hopefully you have a floppy..otherwise we can do this another way)....and run the exe that you unzipped into the memtest folder...it will create a bootable floppy for you...boot to that floppy and let this test run for a while....usually an hour is ok....2 hours is better...6hours is...well...6 could be overkill...but keep in mind...this test will run till you stop it...so don't expect it to say it's finished...report any errors that show up..
  • 0

Advertisements


#11
WendyH

WendyH

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 27 posts
Ok shall do, hopefully ! :tazz:

It maybe tomorrow before I report back though ! :)
  • 0

#12
dsenette

dsenette

    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,019 posts
  • MVP
that's fine...we'll be here
  • 0

#13
WendyH

WendyH

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 27 posts
Hi dsenette

I don't think this is good news ! :tazz:

I ran the test twice, both times it Froze after only going for 15mins. It had reach test 4, 81% :)

It had found no errors in that short time !

Wendy
  • 0

#14
dsenette

dsenette

    Je suis Napoléon!

  • Administrator
  • 26,019 posts
  • MVP
but during the test it completely froze?
  • 0

#15
WendyH

WendyH

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 27 posts
Yes completely froze. Esc button wouldn't work, had to turn off at wall.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP