Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works

IDE Problem?

  • Please log in to reply



    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts

I've recently been having problems with my IDE devices. My DVDROM, and DVDRW just haven't been working. They're not being detected by windows, and it seems they are only partly detected in the system BIOS. I never used to have a problem with them. In the BIOS my optical drives were recognized as their model number, like, "NEC 12345". But now, it just says, "DVDROM". I recently bought an IDE harddrive, that isn't working either. It's recognised in the BIOS aswell, however only recognized as "Hard Drive", whereas my SATA drive is recognized as it's model number eg. "WD 12345" although the hard drive's capacity is correctly displayed in the BIOS. I have checked all the connections, jumpers etc but nothing seems to work. I've tried booting from disk, but it acts as though there's no CD there, and so goes to the next boot device. This is driving me insane. Any help would be greatly appreciated.


:tazz: :) :)
  • 0




    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 2,089 posts
Hi and welcome to Geeks to Go. Here is a possible fix from M$: http://support.micro...om/?kbid=320553 upper and lower filters, drive not found
  • 0

Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP