Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

XP Interface Issue


  • Please log in to reply

#1
lugnutz87

lugnutz87

    Member

  • Member
  • PipPip
  • 13 posts
Hi,
I was working on my boss' spare computer and was running CleanUp when his computer went into Hibernate mode, which I was never able to get it out of. Upon reboots, the normal startup process begins with the Windows screen loading, ect. After that, all I get is a black screen with a mouse cursor that I can move around, but no other functionality. Ive rebooted in Safe Mode, SM with Command Prompt, and from Last Good Config and get the same result each time. Any ideas on what I should do from here? :tazz:
Thanks!
Sean
  • 0

Advertisements


#2
gerryf

gerryf

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 11,365 posts
sounds like a corrupted profile

let's try the simple thing first

Get yourself a windows xp cd and boot with that, set the PC to boot from the CD in bios and choose R for the recovery console

type
chkdsk /r
<enter>

at the prompt

let it run

try to reboot
  • 0

#3
lugnutz87

lugnutz87

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 13 posts
No Luck :)
It repaired something, but upon rebooting i get the same problem. Ran the check again and it didnt find any problems. Still stuck on that black screen.
On to step 2 :tazz:
Sean
  • 0

#4
gerryf

gerryf

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 11,365 posts
time for a windows repair

http://www.geekstogo...ws-XP-t138.html
  • 0

#5
lugnutz87

lugnutz87

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 13 posts
Sorry for the delay, work has been busy and I havent had time to mess with this for a while.
I repaired Windows like the link said to, reboot, still the same problem.
I ran the recovery console again, it fixed one or more problems. Reboot, still the same problem :tazz:
Thanks for any advice!
Sean
  • 0

#6
gerryf

gerryf

    Retired Staff

  • Retired Staff
  • 11,365 posts
when logging as safe mode, were you able to connect to the administrator account?

If not, can you log into safe mode with command line?

If so

at the prompt, type

net user test /add
<enter>

then reboot.

You should have a new account, called TEST

can you log into that?
  • 0

#7
lugnutz87

lugnutz87

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 13 posts
Nope :tazz:

When I start in Safe Mode (w or w/o command prompt), all I get is a black screen, the 4 safe mode texts in the corner, windows xp up top, and a mouse cursor.
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP