Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Call of duty


  • Please log in to reply

#46
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts

I have started a topic but noone answers

It has been more then 3 days since you posted your topic in Malware then post in the waiting room with a link to your Malware topic and a short description of your issue. Someone should get to you quickly then.
Sorry I see you already posted in the Waiting Room.
Malware techs are the busiest on the board so they will get to you quickly I hope.
I will message one and ask if they can expedite your request. :D
  • 0

Advertisements


#47
Kostas1994

Kostas1994

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 57 posts
I finished with malware but games still lag any suggestions?
  • 0

#48
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
Please explain the lag you are referring to?
I see nothing other then the GPU temp at idle that is a problem.
Have you tried running the game in XP compatibility mode?
ok I need you to do the following and let me know what it says

Let's make sure all drives are using DMA mode

Click the Start and then Right click My Computer
Select Manage and In the Computer Management window, select Device Manager
In the right pane, click to expand IDE ATA/ATAPI controllers
The click on the + sign next to your Hard drive controllers on both the Primary Controller and Secondary Controller
Right click on the drive and select Properties
Click the Advanced Settings tab
In the Transfer Mode box open the drop down menu and select DMA if available
Redo the steps to check each of the Controllers
Click OK and exit all windows
Reboot to make sure all settings take affect. Reply back with your results
  • 0

#49
Kostas1994

Kostas1994

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 57 posts
The lag i was getting in xp was that everything run slow except when i was looking full down or full up.Now it is the same but when i look straight it is better.It is just when you play online and you download sth like that.....

If i had understand right about DMA Mode i got in there and saw ultra DMA mode and under that it was saying enable... (sth)

I haven't tried to run it in xp compatibility....

Edited by Kostas1994, 21 November 2010 - 08:45 AM.

  • 0

#50
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
OK then here is my observation of everything.
Your GPU is not running correctly with the high heat. I suggest replacing it but make sure your PSU can handle the power it will need.
Everything else is running good except COD correct?
Any problem watching videos or movies?
Any sound issues listening to music?
  • 0

#51
Kostas1994

Kostas1994

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 57 posts
Everything fine just games..Could you suggest me some GPU'S???Or if you could explain what i must look to see if compatible with motherboard....

Edited by Kostas1994, 21 November 2010 - 09:35 AM.

  • 0

#52
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
Without looking through everything again is this a custom built system or a name brand?
If custom built what make and model is the mobo?
If name brand what make and model is the system?
I can then look for GPU's that will work in your system.
  • 0

#53
Kostas1994

Kostas1994

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 57 posts
Is a custom built system.Motherboard is ASUS P5K.
  • 0

#54
Kostas1994

Kostas1994

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 57 posts
GAINWARD 0834 GEFORCE GT240 1GB DDR5 PCI-E RETAIL

ASUS ENGTS450 DIRECTCU TOP/DI/1GD5 1GB PCI-E RETAIL

I found 2 i think that they are compatible.What do you say???
  • 0

#55
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
Is this your mobo HERE?
If so then according to your post on the cards they should work.
  • 0

Advertisements


#56
Kostas1994

Kostas1994

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 57 posts
yes this is my mobo.Thanks.I will replace it with one of them in 2 weeks propably and i'll tell you then
  • 0

#57
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
OK it looks like you have

PCI Express x16
2 x PCI-E x16 (blue @ x16 mode, black @ x4 or x1 mode)

PCI Express x1
1

PCI Slots
3

You should be good with any of the newer cards. Just make sure your PSU has the correct power connection for any card you buy.
  • 0

#58
Kostas1994

Kostas1994

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 57 posts
I have a fear that the new gpu will have high temp and won't work properly.How to ensure that will have cool temp?
  • 0

#59
rshaffer61

rshaffer61

    Moderator

  • Moderator
  • 34,114 posts
If the air glow in the system is good and the new GPU has a fan then your temps should actually be lower.
Both cards do have a fan so heat should not be a problem.
You could zip tie your cables in the system together to open some room.
A second case cooling fan to draw cool air in would be helpful also.
  • 0

#60
Kostas1994

Kostas1994

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPip
  • 57 posts
Well i saw from the site that i will buy gpu a cooling system for gpu and a case fan.Gpu has a fan already...Will i be able to add and the cooling system???
  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP