Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

WMI Provider host causing high CPU usage in 1 core


  • Please log in to reply

#1
h2ojunkie

h2ojunkie

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 2 posts
Started about a day or two ago. Core one would fluctuate from normal idle levels and peak around 75%. The frequency would be peaking about every 3 seconds. Now today I have seen a constant ~75% usage on core 1. Please see the attached shot of the resource monitor. Let me know what else is needed.

Attached Thumbnails

  • WMI Provider.jpg

  • 0

Advertisements


#2
h2ojunkie

h2ojunkie

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 2 posts
I restarted my CPU monitoring gadget and network meter and I am back to normal operating utilization.
  • 0

#3
mikeperez0110

mikeperez0110

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 1 posts

You can optimise it by either restarting your device or checking system for malware.

 

This answer from Microsoft might be helpful too. You can always look at alternative solutions to fix it if they don't work for you.


  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP