Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Chrome_Elf Dll Is Missing Error! [Solved]

chrome dll error

  • This topic is locked This topic is locked

#1
iamnornal

iamnornal

    New Member

  • Member
  • Pip
  • 4 posts

Hi There,

 

Well, I'm new and really need your help here ;)

 

i have an issue with running Chrome Browser.

 

Wach time i'm getting the following error meaasge:

 

"The problem can't start because chrome_elf.dll is missing from your computer. Try reinstalling the program to fix this problem"

 

 

Now, i have tried anything! i have download the chrome_elf dll file, copied / replaced to the Win/sys32 and Chrome Folder.

I have remove and reinstalled it over and over again.

 

When i replace the dll file i'm getting another error message:

 

"CreateFileW could not be located in dynamic link library chrome_elf.dll"

 

I really, really don't want to use the format action...

 

So, please need your kind help! to fix this issue...

 

It will be very appreciated

:)


  • 1

Advertisements


#2
DonnaB

DonnaB

    Miss Congeniality

  • GeekU Moderator
  • 7,501 posts
Hello iamnornal,

Welcome to GeeksToGo! :)

I do apologize for the long wait.

Which AV is installed on your computer?

Donna :)
  • 0

#3
iamnornal

iamnornal

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 4 posts

Hello iamnornal,

Welcome to GeeksToGo! :)

I do apologize for the long wait.

Which AV is installed on your computer?

Donna :)

 

Hi,

 

Thank you for your reply ;)

 

I have the Free AVG 2013 edition.

 

Thanks.


  • 0

#4
DonnaB

DonnaB

    Miss Congeniality

  • GeekU Moderator
  • 7,501 posts
Hi iamnornal,

You're welcome! :)

Hm? Ok....Have you ever had Emsisoft or BitDefender installed before? The reason I ask is because it seems many other Chrome users are having the same problem as you are and it appears that their problems began after their Emsisoft Anti Malware software had updated, though please don't quote me on that assumption. Still trying to verify that possibility.

What you may want to try is to download and older version of the Chrome browser from oldapps to your desktop.

Disconnect from the internet (you will be unprotected during the next process) and then disable AVG. Uninstall Google Chrome from Control Panel > Programs and Features then reinstall the older version of chrome.

Let me know what you decide to do and the results.
  • 0

#5
DonnaB

DonnaB

    Miss Congeniality

  • GeekU Moderator
  • 7,501 posts
iamnornal,

Just thought of something. Is the file found in the quarantine folder of AVG?
  • 0

#6
iamnornal

iamnornal

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 4 posts

Hi,

 

Well, Yes i had Emsisoft but i removed it...  i have tried to Reinstall an older version but no luck Still same problem (Followed your guidelines)

Checked under AVG quarantine folder but nothing there ... ;(

 

Can't do a restore point, getting message that there are no restore point in my PC (Odd)

 

Don't know what to do...

Really Really want to AVOID any Format ;)


  • 0

#7
DonnaB

DonnaB

    Miss Congeniality

  • GeekU Moderator
  • 7,501 posts

Ok. Not to worry. I'm going to move your thread to the malware removal forum so we can run some indepth scans.

Give me a moment here and I'll be back after the move with further instructions. :)


  • 0

#8
DonnaB

DonnaB

    Miss Congeniality

  • GeekU Moderator
  • 7,501 posts

Ok. iamnornal. Got your thread moved.....

Please do the following and post the logs generated in your next reply:

Please download OTL to your Desktop

  • Double click on the OTLicon.jpg to run the program. On Vista/Win7 or 8 right click select Run As Administrator to start the program. If prompted by UAC, please allow it.
  • Make sure all other windows are closed and to let it run uninterrupted.
  • Click the Scan All Users checkbox
    and
  • Check the option for All under the Extra Registry section
  • Click the Run Scan button. Do not change any settings unless otherwise told to do so. The scan won't take long.
  • When the scan completes, it will open two notepad windows. OTL.Txt and Extras.Txt. These are saved in the same location as OTL.
  • Please copy (Edit->Select All, Edit->Copy) the contents of these files and post them in your topic
  • OTL.txt <-- Will be opened, maximized
  • Extras.txt <-- Will be minimized on task bar.

Please post the contents of both OTL.txt and Extras.txt files in your next reply.

 


  • 0

#9
iamnornal

iamnornal

    New Member

  • Topic Starter
  • Member
  • Pip
  • 4 posts

Hi Donna,

 

I Don't know how or why ;) 

 

But i have installed an older..older version of Chrome and now everything is back to normal.. ;) 

 

I really appreciate your effort to help! 

Thank you! 

 

Regards!


  • 0

#10
DonnaB

DonnaB

    Miss Congeniality

  • GeekU Moderator
  • 7,501 posts

Hi iamnornal,

Hm? Ok....Have you ever had Emsisoft or BitDefender installed before? The reason I ask is because it seems many other Chrome users are having the same problem as you are and it appears that their problems began after their Emsisoft Anti Malware software had updated, though please don't quote me on that assumption. Still trying to verify that possibility.

What you may want to try is to download and older version of the Chrome browser from oldapps to your desktop.

Disconnect from the internet (you will be unprotected during the next process) and then disable AVG. Uninstall Google Chrome from Control Panel > Programs and Features then reinstall the older version of chrome.

Let me know what you decide to do and the results.


Oh! So you did install an older version and it's working for you. That's good news! You didn't mention that till now.

I'll go ahead and close this thread since the issue has been resolved. If you feel the need to re-open this thread, do send me a PM.

It was a pleasure helping you.

Happy surfing!

Donna :)
  • 0

#11
DonnaB

DonnaB

    Miss Congeniality

  • GeekU Moderator
  • 7,501 posts
Since this issue appears to be resolved ... this Topic has been closed. Glad we could help. :)

If you're the topic starter, and need this topic reopened, please contact a staff member with the address of the thread.

Everyone else please begin a New Topic.
  • 0






Similar Topics


Also tagged with one or more of these keywords: chrome, dll, error

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP