Jump to content

Welcome to Geeks to Go - Register now for FREE

Geeks To Go is a helpful hub, where thousands of volunteer geeks quickly serve friendly answers and support. Check out the forums and get free advice from the experts. Register now to gain access to all of our features, it's FREE and only takes one minute. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more.

Create Account How it Works
Photo

Host Process and Superfetch Issues.


Best Answer Slime , 15 October 2016 - 10:16 AM

Hi FellaI hope you have a great trip.This thread was about host process and superftch issues and, to that end, it has been sorted.If I continue having update problems I'll start a new thread.I thin... Go to the full post »


  • Please log in to reply

#31
RKinner

RKinner

    Malware Expert

  • Expert
  • 20,024 posts
  • MVP

Sorry for the delay.  Was on a 3 day trip.

 

Open an enhanced Command Prompt:

 

Start, All Programs, Accessories then right click on Command Prompt and Run as Administrator.  
 
Then type (with an Enter after each line).
 
regsvr32  EVENTCLS.DLL

and hit Enter.  You will probably get a little popup that says the Module was loaded but it may complain that the entry point was not found or some other error.  I just want to see if it can load the dll since the event log said it wasn't loading.  If it says it can't load it then I need to know that.

 

The clock sometimes gives you that error the first time you change it.  Go back in and see if it tells you when the clock was last updated.


  • 0

Advertisements


#32
Slime

Slime

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 115 posts

Hi RKinner

I hope your trip was good.

I got no error pop ups after running 'regsvr32  EVENTCLS.DLL' in the cmd prompt ......................... I assume that that is good.

I also can't find when the clock was last updated but it does say it's due it's next sychronization on Thursday morning at 10.26am.

 

Any thoughts?

 

Slime.

 

P.S. I've also noticed that I've stopped getting notifications from this site despite my settings remaining unchanged!


Edited by Slime, 04 October 2016 - 10:59 AM.

  • 0

#33
RKinner

RKinner

    Malware Expert

  • Expert
  • 20,024 posts
  • MVP

Try one of the other time servers.  See if you can get one to work.

 

Run VEW again for system and Application and let's see if things look better


  • 0

#34
Slime

Slime

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 115 posts

Try one of the other time servers.  See if you can get one to work.

 

 

 

I tried all five time servers .................................... none of which worked!

Is there a way of uninstalling and then reinstalling the clock?

 

 

Run VEW again for system and Application and let's see if things look better

 

 

 

Here are the logs;

 

Attached File  VEW App 04-10.txt   9.31KB   26 downloads

 

Attached File  VEW Sys 04-10.txt   16.35KB   28 downloads

 

Slime.

 


 


  • 0

#35
RKinner

RKinner

    Malware Expert

  • Expert
  • 20,024 posts
  • MVP

What is fm.exe?  It's causing a lot of errors.

 

MSE is not updating correctly.  Can you try the free Avast instead?

 

 

 
Click on Download then choose the free version.
 
 
Download, Save but don't install yet.
 
Uninstall MSE and then reboot.
 
Right click on the Avast installer you downloaded and Run As Admin.
 
Stick with the free "basic" version.
Register when they ask you to.  
 
Is it able to get its updates?

  • 0

#36
Slime

Slime

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 115 posts

 

What is fm.exe?  It's causing a lot of errors.

 

FM is a game I downloaded from Steam. FM stands for Football Manager.

I've been playing it for years.

 

 

Stick with the free "basic" version.
Register when they ask you to.  
 
Is it able to get its updates?

 

 

I'm now using the free version and have also registered.

I went to update the definitions and the programme but was quickly informed that I'm fully up to date.

 

Anything else I can do?

 

Again, many thanks,

 

Slime.

 

P.S. I'm still not getting email notifications.


  • 0

#37
Slime

Slime

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 115 posts

Hi mate.

 

New problem I'm afraid!

 

Unfortunately, since installing Avast, I am unable to receive emails.

I keep getting the following message;

 

 

Email problem with Avast..jpg

 

 

Any thoughts?

 

Slime.

 


  • 0

#38
RKinner

RKinner

    Malware Expert

  • Expert
  • 20,024 posts
  • MVP

Seems to be a common complaint with Thunderbird.

 

http://forums.mozill...?f=39&t=2351507

 

What do you have under

 

Look under menu path Edit -> Account Settings->Server Settings->Server name. 

 

 

Before you give up on Avast let it run a boot-time scan tonight:

 

 
Open Avast, Scan, Scan for Viruses, Change the Quick Scan (in the box in the center of the page) to Boot-time Scan.  Then at the bottom of the page click on Scan Settings.
 
Make sure both boxes are checked and click on the gray box to the right of the orange ones.  It should turn orange.  Change where it says "Fix Automatically" to "Move to
Chest."  OK.  Now click on Start and then close Avast.  Mute your speakers so it doesn't wake you up when Windows boots.
 
When you reboot you will see the scan start.  It will tell you where it saves its log.  Usually it's C:\ProgramData\AVAST Software\Avast\report\aswBoot.txt but it might change so verify the location.   This is a hidden location so you will need to tell Windows to let you see it:
 
 
Copy and paste the text from the log to a Reply when done.

  • 0

#39
Slime

Slime

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 115 posts

 

Seems to be a common complaint with Thunderbird.

 

http://forums.mozill...?f=39&t=2351507

 

What do you have under

 

Look under menu path Edit -> Account Settings->Server Settings->Server name.

 

 

Following that path I have : imap.gmail.com    Port 993

 

 


Edited by Slime, 07 October 2016 - 11:41 AM.

  • 0

#40
Slime

Slime

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 115 posts
Before you give up on Avast let it run a boot-time scan tonight:
 
Open Avast, Scan, Scan for Viruses, Change the Quick Scan (in the box in the center of the page) to Boot-time Scan.  Then at the bottom of the page click on Scan Settings.
 
Make sure both boxes are checked and click on the gray box to the right of the orange ones.  It should turn orange.  Change where it says "Fix Automatically" to "Move to
Chest."  OK.  Now click on Start and then close Avast.  Mute your speakers so it doesn't wake you up when Windows boots.
 
When you reboot you will see the scan start.  It will tell you where it saves its log.  Usually it's C:\ProgramData\AVAST Software\Avast\report\aswBoot.txt but it might change so verify the location.   This is a hidden location so you will need to tell Windows to let you see it:
 
 
Copy and paste the text from the log to a Reply when done.

 

 

Thanks mate, I'll try that overnight as I have the impression it might just take a while!

 

I'll report back tomorrow :spoton: .

 

Slime.


  • 0

Advertisements


#41
RKinner

RKinner

    Malware Expert

  • Expert
  • 20,024 posts
  • MVP

I don't use Thunderbird - I just go directly to gmail.com so I'm not the best resource for this but see

if

 

https://support.mozi...rbird-and-gmail

 

helps.


  • 0

#42
Slime

Slime

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 115 posts

I don't use Thunderbird - I just go directly to gmail.com so I'm not the best resource for this but see

if

 

https://support.mozi...rbird-and-gmail

 

helps.

 

I did find some very helpful information on an Avast! FAQ page.

Currently my email issues seem to be resolved!

I am, however, still not getting email notifications from this site and one other that I'm aware of.

Other sites I subscribe too seem to be fine :headscratch:.

 

Thanks always,

 

Slime.


  • 0

#43
RKinner

RKinner

    Malware Expert

  • Expert
  • 20,024 posts
  • MVP

Go in to your profile and redo your email address.  Sometimes the forum will pick up some invisible characters.  Then go back to this post and at the top click on Unfollow this topic.  Then click on Follow this topic.


  • 0

#44
Slime

Slime

    Member

  • Topic Starter
  • Member
  • PipPipPip
  • 115 posts

Go in to your profile and redo your email address.  Sometimes the forum will pick up some invisible characters.  Then go back to this post and at the top click on Unfollow this topic.  Then click on Follow this topic.

 

That's now done ................. let's wait and see!

 

 

I also have the Avast! boot-time scan results for you;

Attached File  aswBoot.txt   319bytes   27 downloads

 

I hope this helps!

 

 

Slime.


  • 0

#45
RKinner

RKinner

    Malware Expert

  • Expert
  • 20,024 posts
  • MVP

Boot scan looks good.  

 

Did you get an email about this reply?


  • 0






Similar Topics

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

As Featured On:

Microsoft Yahoo BBC MSN PC Magazine Washington Post HP